​Малинари Златиборског округа отпочињу радикализацију протеста


Након неуспелих преговора у Влади Србије о откупној цени малине, удружења малинара Златиборског округа одржала су седницу Скупштине у Прибоју.

Након жучне дискусије и огромног незадовољства малинара, Скупштина је једногласно усвојила закључак о поступној радикализацији протеста као јединој преосталој опцији у борби за егзистенцију. Усвојен је и предлог више говорника да се ургентно организује протестни скуп упозорења у Бистрици где би се на магистралном путу ка Јадрану окупили малинара Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши и Ужица.
Пред више од 400 малинара који су напунили велику салу прибојског Дома културе, представници управног одбора удружених малинара Златиборског округа известили су чланове о преговорима у министарству привреде одржаним 25 децембра.

 Слађана Станковић из Удружења пољопривредних произвођача Ужице:

 ,,Цена је остала иста за прошлу годину која је и била, цена није изједначена у целој Србији, људи су из Прибоја и Пријепоља и ових крајева Србије немају изједначену цену са Ариљем. Лично могу да кажем да је Ужице имало релативно бољу цену од Прибоја и Пријепоља. Значи ту није постигнут никакав договор”, каже Слађана Станковић из Удружење пољопривредних произвођача Ужице.

У до сада најоштријој критици политике и односа Владе, Ресорног министарства и хладњачарима према малинарима и будућности ове гране пољопривреде, на скупштини су се у двочасовној расправи могли чути предлози у дијапазону потпуне радикализације протеста и блокада широм Србије, па до умеренијих предлога о мирним протестима и блокадама упозорења уз наставак преговора уз инсистирање да се у њих укључе председник и премијер Србије.

 Миле Клисура из Удружења малинара лимске долине- Прибој:

 ,,Оваквим начином неће да нас испоштују, значи не можемо ништа да урадимо. Шта нам остаје друго, нажалост, то је радикализација, пошто другачије не можемо. Према томе ја нисам неки да сад кажем идемо ми да лупамо и разбијамо, то не. Ово је наша земља, наша држава, наш град”, наводи Миле Клисура из Удружења малинара лимске долине- Прибој.

Милован Ристовић из Удружења пољопривредних произвођача Ужица каже да ако не буду добили конкретан одговор, да ће се на дан избора 4. марта окупити и у Београду и у Севојну.

 Милован Ристовић из Удружења пољопривредних произвођача Ужица:

,,Као што сте видели ми смо хтели да чујемо глас народа. Они су изашли и рекли да желе да изађу на улицу да блокирају у овом случају Бистрицу, где ће се састати Прибој, Пријепоље, Нова Варош, позваћемо и друге градове који буду хтели да учествују како би народ и како су они рекли неће одустати док се неко, они знају кога очекују, обрати и да се договоре око цене малине”, каже Марко Којадиновић из Удружење малинара лимске долине Прибој.
Марко Којадиновић из Удружења малинара лимске долине Прибој

Према најавама управног одбора удружених малинара Златиборског округа након скупштина одржаних по општинама током следеће седмице, управни одбор на основу предлога од својих чланова донети одлуке о степену радикализације протеста и јавним местима на којима ће се они одржати.

Извор, фото: Глас Западне Србије

 

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s