Bivši radnici pribojskog FAP-a najavili blokadu rada opštinskog parlamenta


Bivši radnici pribojskog FAP-a odlučili su da za 10 dana blokiraju rad opštinskog parlamenta ako ne budu ispunjene ranije dogovorene obaveze, pre svega da im bude povezan radni staž, saopštio je danas sindikat „Sloga“.

Foto: FAP Sloga

Foto: FAP Sloga

Radnici koji su okupljeni u udruženje „Radnik nije rob“ juče su protestovali pred zgradom Skupštine opštine Priboj jer smatraju da lokalna samouprava, nadležna ministarstava i menadžment FAP-a nisu postupili po zaključku Vlade Srbije koji se odnosio na obaveze prema zaposlenima u FAP-u.

 fap sloga

Upućen je dopis premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je ukazano da su neki direktori i rukovodioci u FAP-u uzeli otpremnine i ostali na svojim funkcijama i da u tom preduzeću „dugi niz godina postoji organizovana interesna grupa koja sistematski ruši napore svih Vlada u zadnjih 20 i više godina“.

  • Njihov interes je da uzmu socijalni program od 200 evra, da ostanu na poslu na direktorskim mestima, da dobiju i dodatnih 100 evra i odu u penziju, dok ogromna većina radnika nema od čega da živi. Zato danas kao rezultat imamo da se novac poreskih obveznika i dalje nasumično troši, a da se pritom ne vide nikakvi rezultati – naveli su bivši radnici FAP-a.

Istaknuto je da bi država, da su se na valjan način ispunile dogovorene mere u FAP-u, uštedela najmanje tri miliona evra, bilo bi zaposleno 200 radnika, a ostali radnici bi bili zadovoljni rešenim socijalnim programom.

Beta

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s