Adaptiran krovni pokrivač ambulante u Krajčinovićima


Ambulanta Doma zdravlja u Krajčinovićima, koja je od grada udaljena preko 35 kilometara a u kojoj gravitira stanovništvo iz nekoliko najudaljenijih mesnih zajednica opštine Priboj, proteklih godina suočava se sa propadanjem krovnog pokrivača, usled čega dolazi do prokišnjavanja, što je za posledicu imalo isključenje struje u objektu.

ambulanta-krajcinovici
Zbog vlage bila je ugrožena oprema, inventar kao i zdravstvena dokumentacija, a prekid rada ove ambulante značilo bi nedostupnost zdravstvene zaštite, pretežno staračkoj populaciji, koja bi, zbog eventualnog prekida rada ambulante, do Doma zdravlja morala da prelazi dva granična prelaza. Pored toga, ne postoje svakodnevne autobuske linije do Priboja. Saradnjom lokalne samouprave i Doma zdravlja, koji je izvršio nabavku krovnog pokrivača, adaptiran je krov, a radove na rekonstrukciji finansirala je Opština Priboj sa 1.200.000 dinara. U sledećoj fazi adaptacije, planiraju se radovi u unutrašnjosti, pa će tako biti adaptirana ordinacija, predordinacija i čekaonica za pacijente, što će takođe finansirati lokalna samouprava.
Radovi na zameni krovne konstrukcije, samo su prva faza adaptacije ambulante, u cilju sprečavanja daljeg propadanja , ali i obezbeđivanja uslova za pružanje adekvatne zdravstvene zaštite, meštanima najudaljenijih mesnih zajednica na teritoriji opštine Priboj.

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s