Donacija Opštine Priboj Domu zdravlja i Opštoj bolnici u Priboju


Sa uvođenjem novog informacionog sistema zakazivanja specijalističkih pregleda, a u cilju poboljšanja dostupnosti zdravstvene zaštite na teritoriji Republike Srbije i opštine Priboj, Domu zdravlja Priboj i Opštoj bolnici u Priboju, javila se i potreba nabavke dodatne računarske opreme.

priboj.rs

priboj.rs

Bez nove informatičke opreme, integracija u sistem, koji služi kako bi se u potpunosti odgovorilo zahtevima pacijenata i službi ovih ustanova, bila bi nemoguća bez donacije lokalne samouprave u Priboju, koja je projekat Ministarstva zdravlja a u vezi sa integrisanim zdravstvenim sistemom, prepoznala kao jedan od servisa, koji će umnogome olakšati i poboljšati zdravstvenu zaštitu građana opštine Priboj.

Opštoj bolnici u Priboju donirano je 6 (šest) računara i 6 (štampača), dok je Domu zdravlja Priboj donirano ukupno 2 računara (dva) i 20 štampača.

Opšta bolnica u Priboju nije imala potreban broj računara za ostvarivanje procedure zakazivanja, tako da ni Dom zdravlja nije mogao u potpunosti da obavi svoj posao. Sa druge strane, informatička oprema u potpunosti je nedostajala u terenskim ambulantama u Sastavcima, Krajčinovićima i Kratovu, kao i u dečjim zubnim ambulantama u OŠ „Branko Radičević“ i delimično u pojedinim ordinacijama izabranih lekara u Domu zdravlja.

Primena nove informatičke opreme odnosi se i na primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu u opštini Priboj.

priboj.rs

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s