Radnicima FAP-a od države ipak 200 EUR


Beograd — Ministarstvo privrede saopštilo je da država u skladu sa zakonom radnicima FAP-a može da isplati otpremnine od 200 evra po godini radnog staža.

521898_uzice-fap-priboj-ilustracija5010914ras-foto-milos-cvetkovic_orig

To je saopštilo Ministarstvo posle sastanka sa rukovodstvom FAP-a.

Što se tiče zahteva radnika o isplati zaostalih zarada i većoj naknadi po godini staža za socijalni program, jasno je rečeno da Ministarstvo privrede nema zakonskih mogućnosti da ove zahteve ispuni, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, svaki izuzetak bio bi grubo kršenje zakona i velika nepravda prema radnicima ostalih preduzeća koji su dobrovoljno otišli iz firmi uz socijalne programe.

Ministarstvo navodi da bilo koju nakandu za radnike, mimo one koju država isplaćuje u skladu sa propisima, preduzeće može radnicima isplatiti iz redovnog poslovanja i spostvenih izvora.

Ministarstvo je time demantovalo predsednika Štrajkačkog odbora FAP-a Miroslav Mršević, koji je za Tanjug u ponedeljak kazao da su Ministarstvo privrede i predstavnici radnika fabrike FAP postigli su dogovor o ključnim pitanjima, kao što su dobijanje 300 evra po godini radnog staža i isplati svih zaostalih plata.

Lokalna samouprava je, takođe, izrazila spremnost da pruži doprinos u rešavanju problema u ovom preduzeću, pa ukoliko opština Priboj pronađe interes i postigne dogovor sa FAP-om, postoji mogućnost da ova saradnja bude u funkciji rešenja pojedinih zahteva radnika, piše u saopštenju.

Razgovori sa rukovodstvom FAP-a i predstavnicimna lokalnih vlasti biće nastavljeni do konačnog i uspešnog rešenja statusa ovog preduzeća.

b92

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s