„Tezgaroši“ u panici: Inspekcija rada kontroliše snimatelje i muzičare na svadbama!


Inspekcija rada počela je prethodnog vikenda da kontroliše rad na crno, na svadbama. Na meti su bili snimatelji, fotografi i muzičari. Kako saznaje „Srbija video“, opšta pometnja nastala je kada su se u subotu uveče inspektori pojavili na jednoj svadbi u Kraljevu i tražili papire o registrovnim firmama za obavljanje pomenutih delatnosti.

– Sviram na svadbama i ostalim veseljima poslednjih desetak godina. Ne prođe vikend a da ne radimo. U jednom trenutku u pauzi između sviranja prišao mi je gospodin i pitao čiji je ovo bend. Pitao sam ga zašto ga to zanima, a on mi je odgovorio da je iz inspekcije rada i da kontrolišu da li muzičari, snimatelji i fotografi svoj posao rade legalno – ispričao nam je P.M. klavijaturista iz Kraljeva.

Kako smo saznali, pomenuti bend bi mogao da dobije prekršajnu novčanu kaznu i zabranu „sviranja“, dok ne registruju firmu.

– Inspektori su tražili da im dostavimo PIB i matični broj firme ili da im pokažemo rešenje iz APR da možemo da radimo naš posao – ispričao nam je snimatelj iz Kraljeva, koji je takođe želeo da ostane anoniman, zbog novonastale situacije sa inspekcijom rada.

Zakonom o inspekcijskom nadzoru, inspektori rada u kontroli rada na crno dobili su nova, mnogo veća ovlašćenja. Od sada će moći da kontrolišu i neregistrovane privredne subjekte, a uz naredbu suda moći će da ulaze u kuće, stanove, dvorišta.

Kazne se kreću od 50.000 do 500.000 dinara za delatnost koja je u nivou preduzetnika, a od 200.000 do dva miliona ako se bavi poslom za koji je predviđeno da to bude pravno lice.

Izvor: Srbija video

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s