Čadež: Ima nade za FAP i Budimku


Privredna komora Srbije aktivno je uključena u rešavanje problema pribojskog FAP-a i pronalaženje rešenja za ozdravljenje i reorganizaciju ove kompanije u skladu sa kapacitetima, tržišnim uslovima i okolnostima, izjavio je danas predsednik PKS Marko Čadež.

Možda ne možemo da pravimo kamione, kao što smo pravili u staroj Jugoslaviji, tog tržista više nema, ali treba videti šta možemo – da radimo remonte, ili neke rezervne delove, za šta nam trebaju partneri u inostranstvu“, rekao je Čadež.

On je kazao da takođe treba razmotriti da li deo radnika može da se angažuje u nekim drugim segmentima i da proizvodi ono što u Srbiji može da opstane.

On je dodao da su predstavnici PKS direktno razgovarali sa ruskim i nemačkim kompanijama koje su zainteresovane za saradnju sa pribojskim FAP-om.

Upitan za kompaniju „Budimka“ rekao je da ima potencijala za kupovinu iz stečaja i videćemo kako će se situacija razvijati“, rekao je Čadež.

Kako je dodao, kupaca i partnera sigurno ima, ističući da su mu se javile tri, četiri velike kompanije koje su zainteresovane za neke delove Budimke ili eventualne kooperacije.

  • Rešenja postoje, ali moramo samo da se izmestimo iz nečega što smo ranije imali, da vidimo koji deo nekadašnjih velikih sistema može da opstane, šta može možda drugo da radi, kako bi ljudima ljudima omoguli da proizvode i imaju posao – rekao je Čadež.

Blic

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s