Radnička lista „Za opstanak FAP-a“ tvrdi da je pokradena na lokalnim izborima u Priboju


Priboj, 25. april 2016. – Prvi izborni rezultati u opštini Priboj ukazuju na sumnju da su predstavnici grupe građana „Za opstanak FAP-a“ pokradeni, budući da je na više od 100 glasačkih listića za izbor odbornika na lokalu, pored rednog broja 10  zaokružen još jedan broj.

Grupa građana “ Za opstanak FAP-a“, čiji su nosioci liste predstavnici iz našeg sindikata „Sloga FAP“, prema prvim saznanjima osvojila je 586 glasova, gotovo 4,3 odsto podrške biračkog tela opštine Priboj, što nije dovoljno, jer je za prolazak u lokalni parlament potrebno još najmanje 60 glasova.

Sumnju u izbornu krađu podupiru saznanja da je na više od 100 glasačkih listića, od ukupno 500 koliko ih je nevažećih, pored rednog broja 10  zaokružen još jedan broj.

S obzirom da naši predstavnici nisu imali punu listu, a time pravo na kontrolore na biračkim mestima i predstavnika u Izbornoj komisiji, sumnjamo da je bilo neregularnosti i prekrajanja izborne volje građana, zbog čega će naši predstavnici sindikata „Sloga FAP“ uputiti prigovore opštinskoj i republičkoj izbornoj komisiji i zatražiti kompletan uvid u izborni materijal.

Ukoliko se potvrdi sumnja u neregularnost izbora zatražiće i poništavanje izbora na lokalu u opštini Priboj i pokretanje krivične odgovornosti protiv lica za koje se utvrdi da su učestvovala u prekrajanju izborne volje građana.

sloga.org.rs

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s