FAP-ove mašine stižu na BG aerodrom


Menadžment Aerodroma Nikola Tesla posetio je Priboj jer su zainteresovani za kupovinu nekoliko FAP-ovih kamiona za čišćenje snega.

fap aerodrom

Foto: Aerodrom Nikola Tesla

Kako se navodi u saopštenju Aerodroma, kamioni sandučari sa raonikom su im potrebni za čišćenje snega na internim saobraćajnicama, kao i na prilaznim putevima aerodromu.

Povoljnost ovakvog angažmana je što bi se u letnjem periodu raonici skidali, a ista kamionska vozila mogla bi se koristiti za građevinsku službu i prevoz raznog materijala na kompleksu beogradskog aerodrome, kažu oni.

Na sastanku menadžmenta Aerodroma Nikola Tesla i FAP Korporacije u Priboju razmatrana je i ideja koja bi na dugoročan način mogla da pomogne ovom industrijskom gigantu i to tako što bi Aerodrom povezao FAP sa specijalizovanim svetskim proizvođačima zimske opreme za aerodrome.

Naime, menadžment Nikole Tesle predložio je da se iskoristi FAP-ov tegljač, koji bi bio nadograđen širokim raonikom za sneg, četkom i duvaljkom, kao i da svetski proizvođači opreme iskoriste FAP-ovu osnovu za proizvodnju posipača uree.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd želi da, realizujući svoje potrebe i ciljeve, aktivira i uposli domaću privredu i podstakne razvoj domaće ekonomije, kako kroz direktnu saradnju tako i kroz povezivanje srpskih preduzeća sa svetskim kompanijama koje proizvode opremu za aerodrome, stoji u saopštenju.

B92

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s