Donacija TIKA-e Opštoj bolnici Priboj: Novi ultrazvučni aparat


Služba za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku Opšte bolnice Priboj, danas je dobila dugo očekivani novi ultrazvučni aparat, kao donaciju Turske razvojne agencije za međunarodnu pomoć i saradnju (TIKA-e). Donacija je vredna više od 5 miliona dinara, a sa ovakvim aparatom je nivo zdravstvene zaštite u Priboju podignut na znatno viši nivo.

donacija_tika_ultrazvucni_aparat

Dobijanjem novog ultrazvučnog aparata, osim standardnih metoda, ultrazvuka abdomena, štitne žlezde i mekih tkiva, u Priboju će se moći raditi i dopler krvnih sudova, metoda koja nije mogla da se radi na starom aparatu.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Priboj, Jasminka Toskića, donacija je rezultat razgovora prilikom posete predstavnika TIKA-e, oktobra meseca prošle godine Priboju, kada je od strane uprave bolnice i lokalne samouprave iznet ovaj, jedan od najvećih problema sa zastarelom opremom u Opštoj bolnici Priboj.

Predstavnicima TIKA-e zahvalnost za ovu donaciju, uputili su predsednik opštine Priboj, kao i direktor Opšte bolnice Priboj, koji su izrazili nadu u dobru saradnju i u budućnosti, a da će lokalna samouprava kao servis svih građana, sa TIKA-om sarađivati uvek na projektima koji su u korist građana.

priboj.rs

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s