FAP: Ispunjeno prvo obećanje


Radnici su primili jednu od osam zaostalih zarada i vratili se na posao. Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora Miroslava Mrševića, sledeći korak je postavljanje profesionalnog rukovodstva od strane Vlade Srbije.

Miroslav Mršević  Foto:GZS

Miroslav Mršević Foto:GZS

U pribojskom FAP-u štrajk  je i dalje zamrznut. Radnici su primili jednu od osam zaostalih zarada i vratili se na posao. Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora Miroslava Mrševića, sledeći korak je postavljanje profesionalnog rukovodstva  od strane Vlade Srbije.

  •  Ljudi sada potpuno normalno rade, i fabrika funkcioniše, ali takođe su svi spremni da ponovo krenu u štrajk od ponedeljka. Profesionalni menadžment je neophodan da bi obezbeđivao poslove, bankarske garancije za učešće na tenderima i brzu vezu za kredite za obrtna i investiciona sredstva, navodi Mršević.

Što se tiče predloženog Vojno – remontnog zavoda, sastanak između predstavnika FAP-a i predstavnika Ministrastva odbrane biće održan nakon što novi ministar odbrane Zoran Đorđević bude stupio na dužnost.  Štrajkački odbor ističe da će na tom sastanku izneti svoje zahteve od kojih neće odstupati.

–  Naš glavni zahtev je da što više radnika ostane na poslu, kao i da Vojno- remontni zavod ne bude društvo sa ograničenom odgovornošću, već da bude pri SDPR-u ili pri Vojsci. Ne želimo da se taj budući Zavod bavi samo remontom, već da dobijemo što veći broj opreme i proizvodnju kamiona, ističe Mršević.

O budućoj situaciji u pribojskoj fabrici će se znati više nakon petka, kada se očekuje postavljanje novog rukovodstva.  Radnici ističu da će se boriti, da moraju biti složni  i uz podršku lokalne samouprave doći do  uspešnog rešenja za FAP.

 

Radio Luna

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s