U požaru nastradao jedan radnik


U požaru koji je danas oko podne zahvatio skladište nekadašnjeg pogona „Poliestera“ u Priboju nastradao je, kako agencija Beta nezvanično saznaje, jedan radnik koji se u momentu ekplozije nalazio u magacinu sirovina.

Foto: GZS

Foto: GZS

 

U požaru je potpuno izgoreo magacin sirovina i repromaterijala firme „Poliester cevi“ sa oko 50 tona smole, rastvarača i acetona.

Eksplozija se, kako navode očevici, čula u obližnjem restoranu i benzinskoj pumpi na Uvcu, a plamen je bio visok dvadesetak metara.

„Požar je lokalizovan i u toku je zagašavanje njegovog žarišta. U akciji su učestvovali svi raspoloživi kapaciteti Vatrogasne jedinice Sektora za vanredne situacije iz Priboja kao i po dva vozila sa kompletnom posadom iz Prijepolja i Fabrike automobila Priboj“, rekao je agenciji Beta komandir jedinice Vujadin Kovačević.

Srećna je okolnost da je vetar duvao iz suprotnog smera u odnosu na obližnji pogon koji proizvodi protivgardne rakete pa je izbegnuta daleko veća tragedija, rekao je on.

Foto: GZS

Foto: GZS

U popodnevnim satima nadležni ekološki inspektori uzeli su uzorke vode reke Lim nizvodno od pogona u kome je došlo do požara, a očekuje se i dolazak inspekcije koja će utvrditi stepen zagađenosti vazduha u Priboju.

Preduzeće „Poliester cevi“ jedno je od tri privredna društva nekadašnjeg „Poliestera“ iz Priboja, privatizovanog 2007. godine. Bavilo se proizvodnjom filtera, cisterni, cevi, buradi, opreme za posebne namene i veliki deo proizvodnje izvozilo je na zapadnoevropsko tržište.

Blic

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s