Zahtevi koje je štrajkački odbor uručio predsedniku opštine Priboj


FAP Korporacija a.d. Priboj u restrukturiranju
Štrajkački odbor
Priboj, dana 25.02.2016.god.

SKUPŠTINA OPŠTINE PRIBOJ

PREDMET: Zahtevi zaposlenih FAP Korporacije a.d. Priboj u restrukturiranju

Poštovani gospodine predsedniče,

Vaše Odluke o osnivanju javnih preduzeća ,,Industrijski parkovi’’ i ,, Slobodna zona’’ su donete pre odgovarajuće odluke Vlade Republike Srbije kojom bi, posle konačnog rešavanja pitanja statusa zaposlenih radnika i odgovarajućih odluka Skupštine akcionara FAP Korporacije a.d. Priboj u restrukturiranju, došlo do prenosa vlasništva po sudskim odlukama posle toga. Samim tim nije sprovedeno rešenje Vlade Republike Srbije br. 023-683/2015 od 23.01.2015.god. u tačaka 4, 5 i 6. Podsećamo Vas da je Odluka o raspolaganju tuđom imovinom, kao i nepoštovanje akata Vlade Republike Srbije ozbiljan pravni propust koji je doveo do toga da zaposleni, koji su radili na tim objektima i mašinama, praktično ostanu bez radnog mesta i stalne zarade.
Mi pozdravljamo Vaše napore da u tim objektima obezbedite otvaranje novih radnih mesta, ali Vas isto tako podsećamo da time nije rešen problem FAP-ovih radnika koji su tu radili.
U duhu pravedne naknade za nelegalno preuzetu imovinu, bez odgovarajuće odluke Skupštine akcionara FAP-a, koju ste po gore navedenom rešenju Vlade Republike Srbije bili u obavezi da sačekate, tražimo od Vas da:
• U narednom periodu obezbedite zaradu zaposlenima FAP Korporacije a.d. Priboj u restrukturiranju koji su prethodno koristili objekte i mašine do rešavanja njihovog konačnog statusa
• Zaposleni FAP Korporacije a.d. Priboj u restrukturiranju od Vas očekuju da ,,zamenom ispunjenja’’ obezbedite zaostale zarade i povezivanje radnog staža u punom iznosu i to na osnovu korišćenja i devastacije nelegalno oduzete imovine
• Očekujemo da nezakonito postavljeni direktori DOO ,, Industrijski parkovi’’ i ,, Slobodna zona’’ , sa članovima Nadzornih odbora, vrate sa kamatom FAP-u sve nadoknade od trenutka postavljenja do odgovarajuće Odluke Skupštine akcionara FAP-a.

Predlažemo da, u saradnji sa nadležnim organima Republike Srbije, isti postupak ponovite i sa svom ostalom imovinom FAP-a koju koristite, a za koju nemate odobrenje legalnih organa Skupštine akcionara FAP-a.
Takođe očekujemo da se na Sednici SO-e Priboj odreknete svih potraživanja od FAP-a na ime poreza za gradsko građevinsko zemljište koje se vodi na FAP-u, a koje Vi koristite. Takođe predlažemo da tu imovinu preuzmete zamenom ispunjenja, i da se od toga obeštete radnici FAP-a.

S poštovanjem,

PREDSEDNIK ŠTRAJKAČKOG ODBORA

Miroslav Mršević

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s