Dogovorena budućnost FAP-a


Priboj — Dogovoreni su konkretni koraci o budućnosti FAP-a iz Priboja, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i predstavnici tri reprezentativna sindikata FAP-a iz Priboja dogovorili su danas konkretne korake koje će taj resor, rukovodstvo preduzeća i sindikati preduzimati u narednom periodu.

Do dogovora je u razgovoru Stefanovića sa sindikatima, rukovodstvom kompanije i i čelnicima lokalne samouprave, a tema je bila poslovanje kompanije, problemi i budućnost preduzeća i njegovih radnika.

Kako je saopštilo ministarstvo privrede, predstavnici sindikata su u otvorenom i konstruktivnom razgovoru istakli da im je sasvim jasno da je sadašnje stanje u FAP-u apsolutno neodrživo i iskazali razumevanje za napore koje Vlada Srbije čini, kako bi prevazišla i rešila probleme u ovoj kompaniji.

Postignuta je potpuna saglasnost o tome da svi – rukovodstvo preduzeća, sindikati, Ministarstvo privrede moraju zajedno da rade na pronalaženju rešenja koje je održivo i kojim će biti obuhvaćeni svi u FAP-u.

Učesnici sastanka su se, kako se navodi, saglasili da će rešenje za FAP biti u isključivo u zakonskom okviru i u skladu sa strateškim opredeljenjem Vlade Srbije da se proces svojinske transformacije okonča.

Beta

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s