Počinje štrajk u FAP-u


Zaposleni u Fabrici automobila Priboj (FAP) najavili su danas da će sutra početi generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, jer su pregovori sa Vladom Srbije prošle sedmice bili neuspešni.

Predsedniku Štrajkačkog odbora Miroslav Mršević kazao je agenciji Beta da najavljeni štrajk nema nikakvu drugu svrhu, osim pokušaja omogućavanja funkcionisanja FAP-a i održavanja egzistencije zaposlenih.

On je kazao da je razlog štrajka kašnjenje u isplati zarada kao i predlog Vlade Srbije da se radni staž poveže u minimalnom iznosu samo onim radnicima koji su napustili preduzeće.

Prema rečima Mrševića, radnicima su od oktobra prošle godine isplaćene samo dve plate iako im je bilo obećano da će im zarade od tada biti isplaćivane u kontinuitetu, a do tada im je već kasnila isplata devet zarada.

„Razlog pokretanja generalnog štrajka, pored obećane isplate zaostalih zarada i povezivanja radnog staža, je i potpuna neizvesnosti dalje sudbine FAP-a, odnosno, šta će biti sa fabrikom i radnicima nakon 31.maja ove godine, kad prestaje zaštita od naplate poverioca“, kazao je on. Mršević je naveo da je u FAP u zaposleno 650 radnika, a sa zavisnim preduzećima ih ima oko 900.

Beta

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s