Za sakrivanje brojila kazna 50.000


Svako o zabrani radnicima elektrodistribucije da mu čitaju brojilo za struju može da završi sa kaznom i do 50.000 dinara.

elektricno-brojilo
Sankcije koje su ranije bile od 5.000 do 15.000 ozbiljno su pooštrene novim Zakonom o energetici koji je usvojen prošle godine, a prve kazne su već počele da se izriču. Preduzetnici koji sakriju merače mogu da završe sa kaznom do 500.000 ginara, a firme čak do dva miliona dinara!
Građani i privreda prema najnovijim podacima EPS duguju za električnu energiju čak 37 milijardi dinara, što je za čak 17 milijardi dinara više nego pre četiri godine. Dugovi su verovatno još veći jer mnogi ne dozvoljavaju da im se očita potrošnja. Zato su distribucije u konstantnom problemu.
„Imamo zakonsku obavezu da do osmog u mesecu ozađemo na teren i očitamo brojila i informacije, opet u roku od tri dana dostavimo u centralu. Ipak, u jednom od 20 do 30 slučajeva ne možemo ni da priđemo meraču. Građani ili firme ih zaključaju ili ih premeste tako da ne možemo da ih vidimo. Često se dešava da su građani kod kuće ali da radnicima ne dozvoljavaju da priđuu domaćinstvu ili uđu u dvorište „, kažu u jednoj od distribucija.

 

Izvor:glaszapadnesrbije.rs

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s