Radnici FAP-a stupaju u štrajk


Odbor Jedinstvenog sindikata „FAP SLOGA“ doneo je odluku da se danas 12. februara 2016. godine sa početkom u 08.30 časova u pogonima FAP u Priboju održi štrajk upozorenja zbog kršenja Zakona o radu i Kolektivnog ugovora.

„Pošto država sama ne poštuje usvojeni Zakon o radu, a naše tužbe i dopisi ne dopiru do ušiju nadležnih inistarstava, i kako je uočeno da se radnici boje pritiska rukovodstva ako neorganizovano traže svoja prava po zakonu, doneli smo jednoglasnu odluku se održi štrajk upozorenja sa sledećim zahtevima:

– Isplata zaostalih zarada na osnovu člana 110 Zakona o radu; isplata doprinosa za zdravstveno i PIO osiguranje ili dogovor sa državom o preuzimanju kojima se garantuju ta prava; zaustavljanje nezakonitog otuđivanja imovine FAP korporacije AD bez odgovarajuće odluke Skupštine akcionara i dovođenje ranijih dogovorenih odluka u skladu sa zakonom, saopštili su radnici.

Dodatni zahtevi će se naknadno dostavavljati odlukama radnika na štrajkovima upozorenja i uneti u eventualni generalni štrajk, navodi se u saopštenju.

 

Advertisements

Jedan odgovor na “Radnici FAP-a stupaju u štrajk

  1. Povratni ping: Радници ФАП-а ступају у штрајк·

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s