Počeo sa radom granični prelaz Carevo Polje na Uvcu


Juče je nakon 15 godina zvanično počeo sa radom granični prelaz Carevo Polje na Uvcu, koji je u nedelju 7. februara prilikom otvaranja Regionalne uprave granične policije u Priboju, posetio i obišao radove ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

most-carevo-polje

Granični prelaz, čijim je otvaranjem pušten u rad most između teritorija Srbije i Bosne i Hercegovine, otvoren je na inicijativu dve pogranične opštine Priboj i Rudo, a uz veliku podršku Vlade Srbije i Uprave granične policije. Otvaranjem novog graničnog prelaza, rešen je decenijski problem prelaska granice i velikih gužvi na graničnom prelazu Uvac građana opština Priboj i Rudo, koji svakodnevno gravitiraju na ovom graničnom području. Na ovaj način izbeći će se velike gužve na državnoj granici, obzirom da će ovaj prelaz služiti samo za građane Priboja i susedne opštine Rudo.

Proteklog vikenda u Priboju je otvorena i Regionalne uprave granične policije, koja će i pored dobrih rezultata koje je policija ostvarila u prethodne dve godine, doprineti još uspešnijoj borbi protiv šverca. U opremanje zgrade, koja je ranije pripadala FAP-u Vlada je uložila 15 miliona dinara, dok je opština Priboj pomogla uređenje prilaza. Površina zgrade je 1.500 kvadrata i u njoj su smeštene i stanice granične policije Priboj i Uvac.

regionalni_centar_gp_4

Prema rečima ministra Stefanovića, u pribojskoj opštini postignut je visok stepen bezbednosti a da će otvaranjem ovog centra, u kome će biti stacionirano oko 100 ljudi, opština imati višestruku korist. Otvaranje graničnog prelaza Carevo Polje na Uvcu finansirala je opština Priboj.

S.M.

priboj.rs

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s