PU Prijepolje: Manje prekršaja 2015. godine


Prema evidencijama Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, broj prekršaja protiv javnog reda i mira u odnosu na 2014. godinu smanjen je za 100 ili 19,19 odsto, a ukupno je zabeležen 421 prekršaj.

Posmatrajući strukturu prekršaja, smanjen je broj prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje za sedam, učestovanje u tuči za 22, kao i vređanje, zlostavljanje i vršenje nasilja za 13 prekršaja. Dobri rezultati posledica su intenzivnih kontrola mesta i objekata gde se okupljaju lica sklona vršenju krivičnih dela i prekršaja, kao i uopšte pojačanih mera i aktivnosti na očuvanju javnog reda i mira.

Smanjen je broj prekršaja u ugostiteljskim objektima za šest, na ulici i trgu za 13.

Bezbednije su protekli i radni dani i vikendi, pošto je smanjen broj izvršenih prekršaja u radne dane za 41, dok je broj prekršaja za vreme vikenda smanjen za 33 prekršaja.

Smanjen je broj izvršilaca od 21 do 30 godina za 49, od 30 do 40 godina za 30 izvršilaca, broj od 18 do 21 godinu smanjen je za šest izvršilaca, od 41 do 50 godina za osam, od 51 do 60 godina za četiri izvršioca, a zabeleženo je 22 manje izvršilaca koji imaju više od 60 godina.

Policija je putem pozorničke, patrolne i operativne delatnosti kontinuirano pokrivala sva mesta i objekte gde je pojačana frekvencija građana, kao i druga bezbednosno interesantna mesta, posebno prostora putničke i teretne železničke stanice i konačišta. Poseban akcenat bio je i na sprovođenju projekta „Policija u lokalnoj zajednici“, u cilju jačanje poverenja u policiju.

Posebna pažnja posvećena je i održavanju javnog reda i mira u školama, kroz pojačane aktivnosti kako školskih tako i ostalih policajaca.

Zahvaljujući pojačanom angažovanju, stanje bezbednosti na području PU Prijepolje u toku 2015. godine može se oceniti izuzetno povoljno.

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s