Emir siromah, Lazo skroman, Dimitrije domaćin


Prijepolje, Priboj, Nova Varoš – Sudeći prema imovini koju su prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije najskromniji život vodi predsednik Prijepolja Emir Hašimbegović. Njegova plata je tek 74.000 dinara i koji živi u jednosobnom stanu od 40 kvadrata, a vozi Audi A4 star skoro 20 godina.

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović kao naknadu za obavljanje te funkcije zarađuje 88.000 dinara mesečno. On je u izveštaju o imovini naveo da je vlasnik trosobnog stana, kao i da u svom posedu ima pet ari zemljišta. Od automobila poseduje Hjundai i30.

Najveću platu među liderima tri opštine ima predsednik Opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović koji zarađuje 116.000 dinara mesečno. On, prema podacima Agencije, poseduje i najviše nekretnina. Paunović je vlasnik dve kuće, prvu od 300 kvadrata je kupio, dok je drugu od 240 nasledio. Vlasnik je preduzeća „Link“.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije funkcionerima preti kazna do pet godina zatvora ukoliko se utvrdi da su prikrili svoju imovinu ili dostavili lažne podatke o njoj.

Glas zapadne Srbije

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s