Priboj u ritmu Evrope na portugalskom jeziku


Nakon što su 22. januara na audiciji za manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“ odabrana deca koja će predstavljati opštinu Priboj, deca opštine Priboj dobila su i svog ktitora. Kako je saopšteno na roditeljskom sastanku dece i predstavnika manifestacije, koji je održan u sredu 3. februara, to će biti najzapadnija zemlja kontinentalne Evrope Portugal, preko svoje ambasade u Beogradu.
srbija-u-ritmu-evrope_priboj
Odabrana deca takmičiće se sa decom iz još 19 gradova i opština Srbije, za prestižnu prvu nagradu, a sa njima će do finalne manifestacije raditi stručni tim manifestacije i ljudi iz ambasade. Deca će se predstaviti igrom i pesmom, a pevaće na portugalskom jeziku.

Učešće dece Priboja u ovoj manifestaciji omogućeno je ugovorom koji je potpisan u avgustu mesecu protekle godine, između ove manifestacije i Opštine Priboj. Manifestacija koju podržavaju 20 ambasada iz zemalja Evropske Unije je revijalno-takmičarskog karaktera, a osim što se na ovaj način razvijaju talenti kod dece, ostvaruju se i određeni interesi dece ovog uzrasta kroz ktitorstvo jedne od ambasada. Ukoliko deca Priboja pobede na finalnoj manifestaciji, koja će se održati ovog leta u Ćupriji, biće u prilici da posete Portugal, a 50% sredstava od sms glasanja odlazi u njihove škole, za poboljšanje uslova njihovog školovanja.

Priboj će u ritmu Evrope predstavljati: Anja Ćupović, Ksenija Stanković, Hristina Simić, Stefana Manović, Iva Raković, Lara Ljiljanić, Ana Raković, Nada Luković, Ivona Gardović, Šejla Spahić, Anđela Grabović, Jelena Milinković, Anesa Rustemović i Dunja Pivljanin.

Finalna manifestacija biće uživo prenošena na prvom programu RTS-a, a na istoj se očekuje i veliki broj predstavnika zemalja Evropske Unije.

priboj.rs
S.M.

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s