Danas je dan opštine Priboj


Danas je Dan opštine Priboj, dan kada se Priboj prvi put pominje u Povelji Kralja Fridriha III koja je izdata 20. januara 1448. godine po Julijanskom kalendaru, odnosno 2. februara po Gregorijanskom.

Kao i prethodne dve godine, po odluci lokalne samouprave, neće biti svečanosti povodom Dana opštine, ali će sredstva opredeljena za te svrhe biti preusmerena onde gde su najpotrebnija. Prethodne dve godine sredstva su bila preusmerena u sektor obrazovanja i zdravstva, pa su tako novcem koji nije potrošen za svečarenje, kupljeni neophodni medicinski aparati, a prošle godine o istom trošku, u Ženevu u posetu Cernu, putovali su najbolji pribojski učenici. Ove godine, sredstva će biti preusmerena na sektor socijalne zaštite, pa će tako od novca koji nije potrošen na obeležavanje Dana opštine, u sada rekonstruisanom odmaralištu u Sutomoru ove sezone, letovati 50 pribojske dece.

Čestitke povodom Dana opštine Priboj građanima i građankama Priboja upućuju predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Saša Vasilić.

priboj.rs

Advertisements

Jedan odgovor na “Danas je dan opštine Priboj

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s