Pribojska Banja: Gube po milion dnevno!


Meštani Pribojske Banje odustali od blokade kupatila. Vlasnici soba najavljuju da će otvoriti svoju ambulantu ukoliko ne proradi ambulanta odeljenja fizikalne medicine pribojske Bolnice

SRB-Priboj-protest-u-Priboj_620x0

PRIBOJ – Ako se do petka u 14 sati u Pribojskoj Banji ne otvori ambulanta odeljenja fizikalne medicine pribojske Bolnice, u ponedeljak će početi sa radom privatna lekarska ambulanta, i radiće od 7 do 24 časa.

– Nakon dva protestna skupa meštana i razgovora sa Lazarom Rvovićem, predsednikom opštine, odustali smo od najavljene blokade kupatila – kažu vlasnici soba za izdavanje, Milan Karadžić i Diko Pešić, članovi organizacionog odbora protesta i udruženja „Etno art“, koje okuplja vlasnike 700 soba.

Oni ističu da su u nekoliko navrata izigrani pri dogovorima i obećanjima lokalne vlasti i Medicinskog centra u Priboju i Zdravstvenog centra u Užicu, a na sceni su opstrukcija, lični interesi, stranački obračuni, stari računi…

Posle zatvaranja RH centra i najava novog vlasnika, Eparhije mileševske, da će započeti renoviranje banjskih objekata, meštani su ogorčeni jer četiri banjska bazena rade samo dva sata.

– Zbog nedostatka lekara u Banji, maltretiranja zbog odlaska u hotel „Lim“ za banjski list i gužve u bazenima, ovde je samo 85 gostiju, a nekad ih je u ovo vreme bilo i po 300 do 500. Mnogi nezadovoljni odlaze, a rezervacije otkazuju i oni koji dolaze po 10-20 godina. Banja svakodnevno gubi milion dinara – naglašava Predrag Raković, vlasnik 30 kreveta.

Dr Dragan Pjevčević, načelnik Odeljenja fizikalne medicine i rehabilitacije, nekadašnjeg RH centra, odbija optužbe o opstrukciji i kaže da se samo čeka dolazak zdravstvene inspekcije, koja treba da odobri rad.

– Nikome ništa nije uskraćeno, nijednog pacijenata ili gosta nismo vratili. U Banji imaju dva termina za kupanje, iz Priboja se odlazi autobusom. Sa medicinske tačke ne možemo udovoljiti nekim zahtevima da se neko kupa dva puta dnevno, to ni do sada nismo činili – naglašava dr Pjevčević.

KUPANjE
SAT kupanja u banjskim bazenima košta 100 dinara i prihodi se, prema dogovoru Eparhije mileševske i Medicinskog centra u Priboju – dele. Eparhija je ponudila prostorije za otvaranje ambulante u konaku manastira Sveti Nikola, na pedesetak metara od kupatila.

Novosti

Advertisements

Ostavite komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s